Demo Metal pe scurt

DEMO METAL este cel mai important eveniment din Romania care se adreseaza specialistilor din industria prelucrarii metalului. Este locul in care cei mai importanti furnizori de masini-unelte, scule, echipamente, accesorii si solutii software pentru industria de prelucrare a metalelor isi prezinta ultimele inovatii si cele mai noi tehnologii.

Conceptul inedit si inovativ al Demo Metal se bazeaza pe demonstratiile practice pe echipamentele expuse. Procesele de fabricatie si echipamentele pe care se vor face prezentarile vor deveni etalon pentru specialistii vizitatori si vor putea fi o optiune investitionala viabila pentru companiile din industria romaneasca.

Despre Demo Metal
ABORDARE

Conceptul DEMO METAL, validat in cele cinci editii anterioare, pune accentul pe practica. Astfel, la DEMO METAL Brasov 2017 vor putea fi vazute la lucru cele mai recente echipamente ce inglobeaza inovatii Industry 4.0 si IIoT, iar companii expozante de top vor prezenta solutii pentru intreg lantul de productie.

FOCUS TEMATIC

Mașini–unelte pentru prelucrări prin așchiere, cu electroeroziune și mașini–unelte pentru prelucrarea tablelor, țevilor etc.
• Mașini de tăiere cu laser, plasmă și cu jet de apă
• Mașini de debitat
• Scule așchietoare și scule prelucrarea tablelor
• Echipamente auxiliare pentru procesul de producție
• Aparatură de control (măsurare, achiziție și prelucrarea datelor), MMC
• Roboți, automatizări, acționări
• Echipamente de sudură automate și manuale
• Soluții software specific (proiectare, modelare, mașinare: CAD/CAM/PDM/PLM/ERP)
• Alte echipamente auxiliare, accesorii şi servicii pentru producţie
• Materii prime, materiale, semifabricate
• Lubrifianți, lichide de răcire
• Consumabile pentru sudură (electrozi, sârma de sudură etc.)
• Echipamente, instalații pentru pregătirea, tratarea și finisarea suprafețelor (tratamente termo-chimice, acoperiri de protecție, vopsire, spălare, șlefuire)
• Intralogistică
• Consultanță, soluții de finanțare, instruire
• Instituții de învățământ tehnic
NOU – Soluții ,,Smart Factory” (fabricație aditivă, digitalizarea producției, conectivitate, IIoT, Industria 4.0/Intralogistică, etc.).

OPORTUNITATI

Desfasurat in centrul tarii, intr-o zona foarte dezvoltata industrial, DEMO METAL atrage constant profesionistii si specialistii companiilor din Romania, fiind deja evenimentul central al industriei. Aici sunt prezentate solutiile la zi pe care le au furnizorii de masini-unelte, scule, echipamente, accesorii si solutii software pentru industria de prelucrare a metalelor. Totodata DEMO METAL stimuleaza dezbateri privind provocarile actuale ale domeniului si creeaza ocazii unice de networking.

OBIECTIVE

DEMO METAL Brasov 2017 este locul de intalnire al profesionistilor din Romania si evenimentul ce contureaza perspectivele regionale ale industriei. Prin dezvoltarea continua si alinierea temelor abordate la tendintele din industria mondiala de profil, DEMO METAL Brasov 2017 este pe punctul de a deveni centrul evenimentelor din domeniu, din Europa de Est.

DESPRE ORGANIZATOR

Tehnic Media este editorul ,,T&T-Tehnica si Tehnologie”, revista premium care se adreseaza specialistilor si managerilor cu activitate in domeniul industrial. De asemenea, Tehnic Media este si organizatorul Demo Metal, cel mai important eveniment din Romania in domeniul prelucrarii metalelor, eveniment sprijinit de ACAROM – Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania, AHK – Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, CCIFER – Camera de Comert si Industrie a Frantei in Romania si de OPIAR – Organizatia Patronala din Industria Aeronautica Romana.

Testimoniale
 • team-1
  ECHIPA BOSCH REXROTH

  ,,Interesul manifestat de Bosch Rexroth pentru pieţele industriale din România a constituit factorul decisiv al participării la Demo Metal. Principalele obiective au fost identificarea de noi colaborări, orientarea spre noi pieţe, consolidarea relaţiei cu partenerii. Compania noastră a prezentat noutăţi în materie de produse, exponatul principal fiind Simulatorul de maşină – unealtă dotat cu unitate de frezare reală care şi-a demonstrat în timp real funcţionalitatea. Interesul vizitatorilor pentru produsele noastre şi atitudinea pro-activă a organizatorilor ne-au depăşit cu mult aşteptările. Echipa Bosch Rexroth consideră că şi-a atins dezideratele, luând în calcul participarea la ediţii viitoare. Prezența Bosch Rexroth la Demo Metal reprezintă o variabilă calitativă şi cantitativă, cu efecte economice imediate, dar şi pe termen lung.”

   

 • team-1
  Autor

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?"

 • team-1
  Alexandru BLEMOVICI, Director General Schaeffler România

  ,,Demo Metal a impresionat la ediția din 2016 printr-o prezență de nivel european. Se observă clar trendul pozitiv, iar evenimentul este mai mult ca sigur cea mai importantă manifestare din domeniu în România!

  În mod deosebit am remarcat inițiativa de a avea în agendă forumuri de prezentări și dezbateri a temelor de actualitate pentru mediul de afaceri. Am participat într-un panel și pot spune că a fost o platformă de comunicare eficientă. Brașovul este o locație potrivită pentru desfăşurarea unui eveniment de asemenea anvergură, atât prin poziționarea geografică, cât și prin istoricul industrial. Merită investit într-un centru dedicat evenimentelor de acest fel, care să asigure constanța unor astfel de manifestări.”